Icoon Collectief Opwekken   Zonneweide IJsbaan Baarn

In samenwerking met de Stichting Baarnse IJsbaan en de gemeente Baarn wordt de Zonneweide IJsbaan Baarn ontwikkeld.

Home > Collectief opwekken > Zonneweide IJsbaan Baarn

Wat is het

Op het achterste deel van het ijsbaanterrein aan de De Geerenweg wordt een zonneweide gepland van 2.388 zonnepanelen. De verwachte jaarlijkse stroomopbrengst is circa 800.000 kWh. Dit is gelijk aan het verbruik van bijna 300 gemiddelde huishoudens. Deze zonneweide is onderdeel van het plan van de Stichting Baarnse IJsbaan om het ijsbaanterrein te herontwikkelen. Zij willen jaar-rond sportactiviteiten kunnen faciliteren.

De panelen worden verkocht in de vorm van 3.750 Zonnecertificaten. We verwachten dat je jaarlijks een rendement van zo’n 3 tot 7% haalt. Zo is de Zonneweide IJsbaan Baarn goed voor het klimaat, voor sport in Baarn en voor je portemonnee.

Hoe werkt het

De plannen zijn vergevorderd. De vergunningen worden binnenkort verwacht; dan kunnen we de subsidie aanvragen. Afhankelijk hiervan, en van de medewerking van Stedin voor de aansluiting op het net, kan de zonneweide hopelijk eind 2022 gerealiseerd worden.

De voorinschrijving is geopend en zo’n 100 Baarnaars hebben zich reeds ingeschreven. Zij zijn goed voor ruim 60% van de Zonnecertificaten. Als de subsidie is verleend en Stedin meewerkt, dan wordt de definitieve inschrijving geopend.

Het plan is:

  • lokaal en duurzaam opgewekte stroom, voor en door Baarnaars;
  • voor eigenaren, huurders en kleine bedrijven in Baarn en directe omgeving;
  • deelname is al mogelijk met één Zonnecertificaat à € 100 per stuk.

Wat kun je met één of meer zonnecertificaten?

14 certificaten

Een jaar stroom voor je warmtepomp

13 certificaten

Een jaar stroom in je traditioneel verwarmde huis

11 certificaten

Een jaar stroom voor je hybride warmtepomp

6 certificaten

Voor 10.500 km/jaar met een gemiddelde e-auto

2 certificaten

Voor 8.600 km/jaar met je e-scooter

1 certificaat

Voor 13.500 km/jaar met 2 e-bikes

Bron: www.milieucentraal.nl; www.anwb.nl

Doe mee

Meld je ook aan voor de voorinschrijving! De voorinschrijving is geheel vrijblijvend en geeft je voorrang bij de definitieve inschrijving. Als je je voorinschrijft, houden we op de hoogte van de ontwikkelingen. Deelname is al mogelijk vanaf één Zonnecertificaat.