Icoon Mijn Huis   Vereniging van Eigenaren

Lid van een Vereniging van Eigenaren? Ook dan is het mogelijk om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Daarbij moeten de eigenaren het samen eens worden over de aanpak. EnergiekBaarn geeft advies en ondersteuning bij dit proces, dat voor elke VvE anders is.

Home > Mijn huis > Verenigingen van Eigenaren

Wat is het?

EnergiekBaarn heeft een speciaal aanbod voor VvE’s. Daarin combineren wij onze kennis van verduurzaming met de specifieke uitdagingen voor Verenigingen van Eigenaren.

Hoe werkt het?

De aanpak van verduurzaming vraagt bij Verenigingen van Eigenaren een andere aanpak dan bij een individuele huiseigenaar. De eigenaren nemen collectief besluiten en zoeken samen naar financiering van de plannen. Ook bestaat er vaak al een meerjaren-onderhoudsplan (MJOP), waarin de verduurzamingmaatregelen moeten worden toegevoegd.

EnergiekBaarn geeft advies en ondersteuning bij dit proces. Daarin combineren we de kennis van verduurzaming met de specifieke uitdagingen voor VvE’s.

Met een (professionele) QuickScan kunnen we in beeld laten brengen wat de mogelijkheden zijn om pand te verduurzamen, en wat dat globaal gaat kosten. We adviseren over subsidiemogelijkheden en wijzen de weg. We denken mee over hoe de maatregelen kunnen worden opgenomen in het MJOP. En we ondersteunen bij het betrekken van alle eigenaren in de besluitvorming.

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we ons stappenplan toelichten. Een volgende stap kan de QuickScan zijn, die meer duidelijkheid biedt over eventuele vervolgstappen.

Te allen tijde blijft de vereniging zelf aan het roer staan. Het VvE-bestuur bepaalt samen met de overige eigenaren wat er gaat gebeuren en in welk tempo.

Wat kost het?

Aan advies en begeleiding door de vrijwilligers van EnergiekBaarn zijn geen kosten verbonden. De QuickScan laten wij maken door een professional met veel ervaring op het gebied van verduurzaming van VvE panden, tegen een aantrekkelijk tarief (tussen de 350 en 750 euro, afhankelijk van het aantal appartementen).

Voor wie?

Voor bestuursleden en leden van Verenigingen van Eigenaren in Baarn.