Icoon Mijn Huis   Zon op eigen dak

Overweeg je zonnepanelen op je eigen dak? Om daarmee je energierekening omlaag te brengen; in verband met een warmtepomp; of om mee te werken aan ‘t opwekken van duurzame energie?
Vraag het Stappenplan voor Baarnaars aan! Een praktische checklist voor oriëntatie tot en met keuze van een (betrouwbare) leverancier.

Home > Mijn huis > Zon op eigen dak

Wat is het?

Wil je je oriënteren op zonnepanelen op je eigen dak? Dan zit je goed! EnergiekBaarn heeft een Stappenplan ontwikkeld voor Baarnaars die zonnepanelen overwegen. Hiermee kun je je praktisch en eenvoudig oriënteren op relevante aandachtspunten.

Hoe werkt het?

In het Stappenplan leggen we uit hoe zonnepanelen in essentie werken en hoe elektriciteit wordt opgewekt. We geven je tips voor het aanvragen van offertes. We lichten toe welke keuzes je daarbij moet maken. En vooral: we geven je tips voor het beoordelen van de offertes. Waar moet je op letten?

Daarnaast kun je een ‘Checklijst inventarisatie’ bij ons opvragen. Hiermee kun je o.a. je huidige en toekomstige verbruik aan elektriciteit in kaart brengen. Zo kun je op een goede manier het gesprek met een zonnepanelenleverancier aangaan.

Tenslotte hebben we een ‘Checklijst offertes’ voor je ontwikkeld. Hiermee kun je de verschillende offertes van de leveranciers vergelijken. Daarmee kun je gericht kiezen voor de voor jou beste leverancier!

Heb je in het traject toch nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kan een gespecialiseerde EnergieCoach je verder helpen!

Wat kost het?

Aan het Stappenplan, de inventarisatie-checklijst en de offerte-checklijst zijn geen kosten verbonden. Ook verdere ondersteuning van een gespecialiseerde EnergieCoach is kosteloos.

Voor wie?

Voor alle Baarnaars die:

  • nog geen zonnepanelen op hun eigen dak hebben
  • hun energierekening aanzienlijk omlaag willen brengen
  • mee willen werken aan beperking van CO2-uitstoot.

In verband met een warmtepomp?

Overweeg je een (hybride) warmtepomp aan te schaffen en wil je (mede) daarom zonnepanelen? Bekijk dan de reportage van Ad Heessels (filmmaker en oud-klimaarburgemeester Baarn).

Bekijk de reportage ‘Warmtepompen… Wat is wijsheid?’