Skip to main content

Fijn zo’n energiecoach op bezoek!

We waren de afgelopen jaren al flink bezig met het verduurzamen van ons huis van bijna 100 jaar oud. We isoleerden het zolderdak, brachten vloerisolatie en spouwmuurisolatie aan. Ook zorgden we voor dubbel glas en plexiglas voor de klassieke oude raampjes en schuifdeuren in huis om kleine ruimtes af te sluiten.
Kortom: al met al realiseerden we aardige besparingen op ons energieverbruik.
Maar die keuken…

Het keukendak van buiten isoleren was in één middag sjouwen, tillen en recht leggen klaar. Kosten 160 euro.

Achter ons huis is een halfsteenskeuken aangebouwd. Daar is wel overal dubbelglas geplaatst en ook vloerisolatie, maar het blijft een erg koude ruimte.

TIJD VOOR EEN ENERGIECOACH

Die bleek vlak bij ons in de buurt te wonen. Vol enthousiasme kwam Jan ons huis bekijken en “doormeten”. We kregen een aantal goede tips en één daarvan was het isoleren van ons keukendak.

EENVOUDIG STAPPEN ZETTEN
Voor ‘snel en eenvoudig’ was het advies om er isolatieplaten bovenop te leggen, met daarop lichtgewicht tegels.
We bekeken de weersvoorspellingen en die gaven aan dat het nog koud zou worden en zelfs zou gaan sneeuwen. We kochten in Baarn bij een bouwbedrijf isolatieplaten; het advies was XPS-platen, maar we kozen PIR omdat deze een nog hogere isolatiewaarde hadden. In Soest kochten we bij een tegelbedrijf tweedehands terrastegels die uitermate geschikt waren voor deze toepassing. Ze hebben nl. vier nokjes onderaan waardoor er ook nog een luchtlaag tussen tegel en isolatieplaat blijft.

Dit alles was in één middag sjouwen, tillen en recht leggen klaar. Kosten 160 euro. We moeten de energiecoach nog vragen weer even met de warmtemeter het plafond in de keuken te controleren. Maar we hebben echt al het idee dat de keuken ietsje warmer is.
Nu gaan we nog een stukje muur onder de vloer extra isoleren, zodat het nog beter wordt.

M.
Baarn