Icoon Mijn Huis   Energiecoaches

Wil je energie en geld besparen? Meer comfort in huis? En meewerken aan een beter milieu? De EnergieCoach geeft advies. Door te kijken naar je energieverbruik en op zoek te gaan naar de grootste energielekken. Door informatie over isolatie en zonnepanelen. En door desgewenst ook warmtefoto’s te maken.

Home > Mijn huis > EnergieCoaches

Wat is het?

De EnergieCoaches van EnergiekBaarn zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die advies op maat geven over energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Waarom verduurzaming zo belangrijk is? Hier lees je er meer over.

Hoe werkt het?

De EnergieCoach komt bij je thuis. Vraag een bezoek aan en wij nemen contact met je op. We vragen je dan enkele gegevens, zoals de jaarrekening van je energieleverancier.

De EnergieCoach bekijkt het verbruik van elektriciteit en gas om te beoordelen of dit hoger of lager is dan gemiddeld. Hij of zij loopt de woning met je door, op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen. Het kan zijn dat je een apparaat hebt dat onverwacht veel stroom verbruikt. Of dat je met kleine, slimme aanpassingen het energieverbruik kunt verminderen.

Ook zijn er vaak mogelijkheden om het huis beter te isoleren. Daarmee verminder je het energieverbruik én vergroot je het comfort.

Vragen over groene stroom, of over het zelf opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen? Ook daarover kan de EnergieCoach je adviseren.

Na het bezoek ontvang je het adviesrapport in je mailbox.

Wat kost het?

Aan het bezoek en advies van de EnergieCoach zijn geen kosten verbonden.

Warmtefoto’s

Als aanvulling op het advies kun je, geheel kosteloos, warmtefoto’s laten maken. Daarmee wordt zichtbaar waar eventuele energielekken zitten en waar isolatie het meeste effect heeft.

Voor wie?

Voor inwoners van Baarn die energie willen besparen en zich afvragen wat er (nog meer) mogelijk is in hun huis. Zelfs als je al energiebewust bent, kan een bezoek van een EnergieCoach nieuwe inzichten geven.